LABORATORI D’HISTÒRIES

Vols sol·licitar més informació?

LABORATORI D’HISTÒRIES

RECUPERA EL VALUÓS ART DE LA CORRESPONDÈNCIA

L’escriptura és una activitat que pot donar-se en totes les edats i que, especialment en persones grans, pot tindre un impacte profund i resultar beneficiosa i terapèutica. Està demostrat que escriure millora el benestar físic, mental i emocional, perquè ajuda a expressar sentiments que poden formar part de la nostra biografia. A més, escriure és una de les arts més accessibles. Només fan falta temps, llapis i paper.

LABORATORI D’HISTÒRIES és un nou taller orientat específicament a la creació o revisió de textos escrits pels i les participants. Poden ser textos nous, relats que hagen quedat a la meitat i que necessiten una excusa per a recuperar-se, o textos vells que es vulguen tornar a visitar. Escriure cartes o memòries personals és una sort de memòria que connecta generacions i preserva la història familiar, millorant les connexions interpersonals i les habilitats de comunicació. A més, pot representar un regal per al futur ara que tot és digital i s’està perdent aquell testimoniatge valuós de la correspondència.

Escriure és més que plasmar paraules en un full en blanc. És una eina poderosa que estimula mentalment, implica l’organització d’idees, l’expressió de pensaments i la creativitat literària, tres aspectes que mantenen la ment activa i àgil i desenvolupen habilitats. És igual que siguen poesia, contes curts, cartes o assajos personals.

L’escriptura activa els records, obliga a reflexionar i a recordar detalls oblidats com una manera de mantindre viva la història. Escriure també pot exercir de catarsi per a alleujar l’ansietat. Allibera preocupacions i conjura pors en un diàleg amb un/una mateix/a. A més, pot permetre enfrontar-se a determinats assumptes, un mecanisme que relaxa, promou l’autoavaluació i l’autocomprensió, i permet fàcilment aconseguir assoliments i/o establir somnis futurs. Tantes coses es queden en el tinter per no saber expressar-les…

LABORATORI D’HISTÒRIES es proposa com una manera d’administrar els recursos de l’escriptura de la forma més atractiva possible.


Tipus d’activitat: Taller participatiu, que es pot realitzar amb certa periodicitat

A càrrec de: Maria Tomàs Garcia, periodista, guionista, gestora cultural

Duració: 90 minuts (adaptable a necessitats)

Públic: Adults/persones grans

Idioma: Valencià/Castellà

Núm. assistents: Al voltant de 10 (adaptable)

Necessitats tècniques:

• Sala amb cadires i taules
• Pantalla i projector

Inclou:
• Text a treballar
• Material