Xarrada-Taller

PENSANT EN FUTUR

Vols sol·licitar més informació?
NOVETAT

PENSANT EN FUTUR

TESTAMENT VITAL/HERÈNCIES/DONACIONS I TRANSMISSIONS

Xarrades/tallers per a donar informació sobre temes importants pensant en el futur de les persones: testaments vitals, herències, donacions i transmissions.


TESTAMENTS VITALS

Viure bé és un dels grans objectius que tenen les persones. I poder morir bé és una de les coses que es desitgen i que cada vegada s’expressa més en veu alta. Morir sense patir, morir dignament, sense allargar la vida a qualsevol preu…

Aquestes paraules volen dir sovint coses diferents per a cada persona. Per a donar una eina a les persones, que els permeta expressar com desitgen ser tractats en els que poden ser els últims moments de la seua vida, s’ha creat el testament vital.

• L’objectiu d’aquesta proposta és donar informació sobre el testament vital o Document de Voluntats Anticipades.
• El taller permet que les persones coneguen la legislació vigent: característiques, requisits, formalització i documentació.
• Mitjançant casos pràctics, els i les participants poden plantejar dubtes sobre qualsevol aspecte relacionat amb el contingut del taller.


HERÈNCIES

Pensar en el futur dels nostres és una constant en la vida de les persones; decidir amb antelació què volem que es faça amb els béns, drets i obligacions que deixa una persona en el moment de la seua mort.

L’herència és important i afecta el futur de les persones que estimem. Fer testament pot facilitar molt els tràmits i obligacions que puguen sorgir després del nostre traspàs.

• L’objectiu d’aquesta proposta és donar a conéixer la legislació vigent en matèria d’herències: Què és l’herència? Quin tipus d’hereus hi ha? Què és el testament? De quantes formes es pot fer testament? Quins són els drets dels hereus? Es pot desheretar un fill? Què passa si no es fa testament?


DONACIONS I TRANSMISSIONS

Pensar a compartir els nostres béns, drets i obligacions en vida pot ser una alternativa millor a esperar a deixar als nostres la tramitació que suposa una herència després de la mort. Fer donacions i transmissions en vida pot ser avantatjós i facilitar molt els tràmits i obligacions.

• L’objectiu d’aquesta proposta és que les persones coneguen la legislació vigent en matèria de donacions i transmissions: Què és la donació? És millor donar en vida o esperar a l’herència? Impostos que graven les donacions entre vius, tramitacions, etc.


Tipus d’activitat: Xarrada-Taller. Es pot fer una xarrada general sobre aquests temes o tallers especialitzats per a tractar un tema en profunditat.

A càrrec de: Equip de professionals de Feets Gestió de Projectes, amb el suport d’especialistes en cada tema

Duració: 90 minuts, ampliable segons necessitats

Públic: Públic General

Idioma: Valencià/Castellà

Núm. assistents: Adaptable

Necessitats tècniques:

• Sala, pantalla, projector i micròfon (segons les característiques de l’espai)

Inclou:

• Personal i materials per a la realització de l’activitat
• Cartelleria personalitzada en versió digital