LLEGIM CARMELINA

Vols sol·licitar més informació?

LLEGIM CARMELINA

UN ENCONTRE LECTOR A PARTIR DE LA NARRADORA CARMELINA SÁNCHEZ-CUTILLAS

LLEGIM CARMELINA pretén despertar l’interés per la seua figura, potenciar la seua lectura i establir espais de trobada al voltant de la lectura en veu alta.

A partir de l’obra i la figura de l’escriptora, proposem un encontre lector participatiu, de caràcter cultural i educatiu, amb la finalitat de compartir la lectura. Es tracta de dinamitzar una activitat que, en principi, és solitària, i convertir-la en un acte social, al mateix temps que aprenem i gaudim d’escoltar. El lector i la lectora i els i les oients comparteixen el text, i naixen la comunicació i el debat.

“I nosaltres vivíem com si visquéssem a cavall entre el poble i Capnegret…”

Són les paraules de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, una dona que va viure amb una passió semblant la seua tasca com a estudiosa de la història medieval valenciana i la seua creació literària.

Una ingent creació poètica que va ser reconeguda amb l’èxit de la seua novel·la Matèria de Bretanya, guanyadora del Premi Andròmina de Narrativa 1975.

Amb tot l’encert, va escriure Estellés d’ella: “La veu de Carmelina Sánchez-Cutillas… passa com una mà sobre la fusta dels mobles familiars; trau els comptes del dia i, instintivament, com es tanca un puny o com s’apreten les dents, no pot evitar, sobtada, davant la benignitat habitual del clima i de la ciutat, una crispació”.

L’autora va ser distingida Valenciana de l’any 2008 per la Fundació Huguet i  en 2020-2021, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va celebrar l’any Carmelina Sanchez-Cutillas.

Tipus d’activitat: Encontre lector

A càrrec de: Equip tècnic de Feets Gestió de Projectes

Duració: 60 minuts

Públic: Adaptable a tots els públics

Idioma: Valencià

Núm. assistents: Adaptable

Necessitats tècniques:

  • Espai delimitat, amb cadires per al públic
  • Pantalla i projector
  • Microfonia en funció de l’espai

Inclou:

  • Cartelleria personalitzada en versió digital
  • Coordinació per a la preparació de l’acte
  • Textos i audiovisual