ALFABETITZACIÓ DIGITAL

Vols sol·licitar més informació?
NOVETAT

ALFABETITZACIÓ DIGITAL

TERMINOLOGIA BÀSICA PER A NAVEGAR PEL MÓN D’INTERNET

El món digital cada vegada està més present en la vida quotidiana, i amb ell, s’ha incorporat al vocabulari diari una terminologia concreta i molts anglicismes que fins i tot a vegades trobem en el nostre mòbil, i que resulten un enigma per a la majoria de nosaltres. Ens fan la sensació que ens parlen en un idioma desconegut. A això se suma que la gent jove sí que està molt acostumada al món digital, i aquests llenguatges diferents generen una certa separació amb la gent gran.

Per a acurtar aquesta distància, el taller ALFABETITZACIÓ DIGITAL es presenta com una proposta introductòria que ens permet familiaritzar-nos amb l’univers d’Internet i aprendre una miqueta més sobre la terminologia bàsica de tot el que embolica a la xarxa de xarxes.

Què és un bot? I una bambolla de filtre? Com detectar un cibercebo? A què es refereixen quan parlen de cheapfakes? Què és el phishing? Saps com pot afectar-te en brain hacking? Saps el que és un acurtador url? A què respon la paraula GIF? Què és l’AI? I la IA? A què ens referim quan parlem dels algorismes? L’amplada de banda? I l’abast viral? Saps el que és un bàner? I un avatar? Quina és la importància i les conseqüències del Big Data? I què és el caixet?

En general, és el coneixement el que permet crear ciutadans crítics, i sempre és saludable per al cervell estudiar nous llenguatges. Si vols estar al dia i aprendre un glossari de termes digitals, el taller ALFABETITZACIÓ DIGITAL t’acosta als conceptes de l’ecosistema digital, també, com una manera de fomentar la comunicació intergeneracional.

ALFABETITZACIÓ DIGITAL està dirigit a públic adult amb ganes d’aprendre nous assumptes d’interés en l’era digital.


Tipus d’activitat: Taller participatiu, que es pot realitzar de forma puntual o amb certa periodicitat.

A càrrec de: Equip de professionals de FEETS Gestió de Projectes

Duració: 90 minuts (adaptable a les necessitats)

Públic: Adults/persones grans

Idioma: Valencià/Castellà

Núm. assistents: Al voltant de 30

Necessitats tècniques:

  • Espai amb cadires i taules per als assistents
  • Pantalla i projector